Recepty zdravé výživy z BIO potravin

tato stránka se připravuje ....

 

Naše 2 rychlé a výborné recepty z dýně Hokkaido

Pečené plátky z dýně Hokkaido

Dýni dobře očistěte, odstraňte šťopku a semena, neloupejte a nakrájejte na tenké plátky (asi 1-3 mm silné). Lehce potřete plech olivovým nebo jiným olejem a rozložte plátky. Lehce posolte a popepřete a dejte péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů C. Za 10-15 minut vyndáte fantastický pokrm připomínající něco mezi brambůrky a pečenými kaštany. Podle toho jak se vám podaří dýni nakrájet jsou buď křupavé nebo měkké, ale obojí je moc dobré. Jedna menší dýně vydá na 3 plechy.

Šťouchaná dýně Hokkaido

Dýni dobře očistěte, odstraňte šťopku a semena, neloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v mírně osolené vodě jako brambory. Na pánvi osmahněte cibulku buď na másle nebo na oleji. Uvařenou a slitou dýni smíchjte s cibulkou a rozšťouchejte jako brambory. Můžete to podávat jako přílohu, nebo jíst samotné. Naše děti ji takto milují jako hlavní chod.